Om Marc Stott

Hvad er din force som galoptræner?

"Jeg er tålmodig med hestene,  og god til at forstå hvert individ.

Derudover gør jeg mit bedste for, at være ærlig og direkte overfor hestejerne. Jeg gør en dyd ud af at finde de rigtige heste til de rigtige ejere, så alle hestejere får en så god oplevelse som muligt, uanset hvad deres budget eller præmisser er for, at være i galopsporten."

- Marc Stott

Marc Stott er født den 21. November 1985.

 

Den første gang Marc sad på en galophest var han tretten år gammel. Det var sammen med hans far, Ken Stott, der dengang var træner. Derefter var han fire år i lære som jockey. Fire år der tog ham vidt omkring fra Ken Stott til Michael Jarvis i Newmarket England, Richard Gibson i Frankrig, Bent Olsen på Klampenborg Galopbane og Fredrik Reuterskiöld i Sverige, inden han kunne kalde sig professionel jockey i en alder af tyve år.

Herefter red han som jockey indtil 2013. De sidste år af hans jockeykarriere red han fast for træner, Tina Mortensen i Odense, og da hun stoppede som træner, var det et naturligt skridt at overtage stalden og starte i trænergerningen.

"I Odense stod jeg pludselig med femten heste, som jeg kendte godt, fordi jeg selv red dem til dagligt. Det er de færreste nye trænere forundt, at starte ud med femten heste i stalden, så at starte som træner var en chance jeg ikke kunne sige nej til, og aldrig har fortrudt siden."

Hvor stor en fordel er det for dig som træner, at du også selv rider med til daglig?

"Det er en stor fordel. Dels fordi jeg ikke er afhængig af, hvor meget feedback jeg får af mine ellers dygtige træningsryttere. Hvis jeg er i tvivl om hvad de prøver, at kommunikere de har mærket på hesten, så kan jeg selv ride den næste gang. Så ved jeg nøjagtig hvor jeg har hver hest. Derudover, hvis jeg vil have en hest redet anderledes, så kan jeg selv gå ned og prøve det af, så ansvaret ikke skal ligge på træningsrytterens skuldre.

"Jeg føler mig meget priviligeret over hvor jeg er nu. Jeg har gode heste og godt personale. Der er en afslappet stemning i stalden. Jeg har en meget bred palet af hesteejere, der alle både støtter hinanden, hestene og mig. Der er plads til alle!"

- Marc Stott